Mame na ljetovanju
Ljeto je ušlo u svoju zadnju fazu, godišnji su za većinu završeni i lagano nas hvata back-to-school groznica… U mislima se vraćam u ljetne dane odmora,  kada se tijelo opuštalo od svakodnevnog ustaljenog ritma, a duša hranila ljepotama prirode.. Ne vjerujem da sam to upravo sročila .. tijelo se  o p u š t a l o…. primijetila sam prirodu?! Da! Nakon SEDAM stresnih, napornih, znojnih i umornih ljetovanja uspjela sam se odmoriti na odmoru! Prije godišnjeg tresla me NERVOZA  i ZLOVOLJA jer sam očekivala scenarij jednak proteklim godinama. Zazirala sam od ljetnih „radosti“, bojala se uspavljivanja djece u zvizdan, ZNOJENJA u toplom krevetu, nesnosnih KOMARACA,  trčkaranja po plaži za NESTAŠNIM nožicama te bezuspješnom pokušaju da brčkanje u plićaku zamijenim plivanjem u..
Prva linija bojišnice

Dječak mora biti blatan, mora biti glasan, mora se popeti na drvo I urlati kao gorila da bi osjetio prirodu I znao odakle dolazi. Mora razbiti koljena i laktove da bi naučio što je bol, ali I da bol prolazi.  Mora se potući kako bi naučio da se stvari mogu riješiti I na drugi način. Mora se barem jednom osjetiti “outsajderom” kako bi naučio zaslužiti I pravilno se boriti za svoje mjesto. Mora plakati kako bi znao što znači biti tužan, a što sretan.

Hepi brzdej tu ju, stavi prst u struju

 Ni najmanje mi nije stresno uvjeravam samu sebe,  dok na stol nosim prekrasnu tortu, pjevam sretan rođendan i pokušavam skupiti sve klince oko torte za tradicionalno fotkanje. Sjetim se one dječje zezalice hepi brzdej to ju, stavi prst u strujuuuu – smijem se sama sebi jer prilično dobro opisuje moje stanje ;)

Hijena u štiklama vs miss Piggy u tenisicama

"Nemam kaj za obuć!" Priznaj da to radiš i ne srami se. Nisi jedina i nisi kriva! To je univerzalni problem svake žene, a korijen problema seže u doba Adama i Eve kada je Eva imala samo smokvin list. Zbog toga je Adamu kvocala do iznemoglosti pa joj je, u suradnji sa zmijom, zatvorio usta jabukom. Zato je Eva puno kasnije, za osvetu, napravila od zmije torbicu. ;)

Eau de Poriluk i prisilno slijetanje

 Dakle, sjediš u trenirci zaflekanoj jasno, masne kose i na obrazima osjećaš težinu podočnjaka. Tvoj jedini parfem već dulje je vrijeme Eau de dinstani poriluk. Sat pokazuje 6:13, tvoj najmiliji Cendravac cendra, a ti vapiš za šalicom kave i 5 min mira da je popiješ. Klišej? Ne! Gola istina! Kad smo kod golotinje rado bi se istuširala bez publike koja u kadu ubacuje tvoj kist za rumenilo i autiće na baterije....

Danas kada postajem mama prvašića

Nakon što sam svog prvašića hrabro odvela u školu, jer je to kako sam zaključila, jedini ispravan način, nametnulo mi se pitanje što ja očekujem od školskog sustava. Kako školski sustav i ja možemo surađivati u odgoju i obrazovanju mog djeteta? Koje su temeljne vrijednosti koje želim da kroz školski sustav moje dijete usvoji? Da li svi moramo biti uspješni u svemu da bi bili dobri, odnosno odlični, odnosno uspješni? Učimo li djecu da jedino nizanjem petica mogu biti zadovoljni ili im pomažemo da otkriju svoje vlastite snage kako bi naučili prihvatiti sebe i biti zadovoljni sobom?

Viša matematika

Upravo smo se vratili s dječjeg rođendana. Obzirom na toplo vrijeme rođendan je bio na otvorenom i veselili smo se što će se klinci moći „izdivljat“. Tu riječ često koristimo mi mame, menadžerice testosterona. Ne divljaj, prestani s divljanjem, divlja se u parku a ne u dućanu, divljak jedan!Pritom mislimo na ono zdravo (ali iritantno) divljanje odnosno trčanje, skakanje, ispuštanje neartikuliranih zvukova i izvođenje čudnih grimasa. Zvuči ludo ali da, to rade dječaci i to je (koliko god bilo teško shvatiti nositeljicama kromosoma x) normalni razvojni put od dječaka prema muškarcu.

Keep calm  - sve će biti dobro

Prijateljica mi je neki dan ispričala situaciju u kojoj se našla i time me prvo dobro nasmijala a onda podsjetila na slične situacije u kojima sam se i sama bezbroj puta našla. To su one situacije koje kasnije prepričavate kao smiješne priče, ali kad vas snađu poželite vrištati iz petnih žila. Pišem ovaj post za sve majke u onim nemilim trenucima kada posumnjaju u svoju intiuitivnu vještinu, a ta je da smo sposobne biti najbolje majke svojoj djeci.

Prikazano 1 do 8 od 8 (1 stranica)