Generacijski jaz u odgoju djece iliti - "Halo ljubavi, ovdje baba! - Mama, ti si?"

GENERACIJSKI JAZ U ODGOJU DJECE ili „Halo ljubavi, ovdje baba… - Mama, ti si? „

Sjedim pored Starijeg na malom tabureu, on je upravo došao iz škole, a ja sam uzela pauzu od posla.

Recept za sreću iz kuhinje vaše djece

Zašto smo često u nedostatku V R E M E N A? Zašto jurimo često, a na kraju dana imamo osjećaj da nismo sve napravili pa nam izmakne osjećaj Z A D O V O LJ S T V A. Da li je temeljita organizacija dana i planiranje svake aktivnosti unaprijed rješenje?


Kako je fejsbuk izdao frizbi

Dakle sjednem tako u običnu srijedu da otpuhnem uz obične tričarije na „fejsu“. Moj stariji sin opušteno odmara na kauču nakon višesatne igre u parku. Treći razred tek je počeo i još nema puno briga i obaveza. Mlađi četverogodišnjak igra se u sobi u miru. Zen. Muž je tu negdje, ne znam gdje, nije me briga, hešteg visim na fejsu… hešteg luftam si mozak.. hešteg kraj je dana…hešteg pustite me na miru.

Vrtim postove raznih tema kadli me OŠTRO OŠINU slova jednog posta u zatvorenoj grupi našeg naselja. Moj zen je opasno narušen, osjećam paru kako mi navire na uši i vatru kako se nakuplja u glasnicama. Skroz sam uvjerena da su mi rogovi probili tjeme. MOMZILLA se budi.

Mame na ljetovanju
Ljeto je ušlo u svoju zadnju fazu, godišnji su za većinu završeni i lagano nas hvata back-to-school groznica… U mislima se vraćam u ljetne dane odmora,  kada se tijelo opuštalo od svakodnevnog ustaljenog ritma, a duša hranila ljepotama prirode.. Ne vjerujem da sam to upravo sročila .. tijelo se  o p u š t a l o…. primijetila sam prirodu?! Da! Nakon SEDAM stresnih, napornih, znojnih i umornih ljetovanja uspjela sam se odmoriti na odmoru! Prije godišnjeg tresla me NERVOZA  i ZLOVOLJA jer sam očekivala scenarij jednak proteklim godinama. Zazirala sam od ljetnih „radosti“, bojala se uspavljivanja djece u zvizdan, ZNOJENJA u toplom krevetu, nesnosnih KOMARACA,  trčkaranja po plaži za NESTAŠNIM nožicama te bezuspješnom pokušaju da brčkanje u plićaku zamijenim plivanjem u..
Prva linija bojišnice
Parkiram auto ispred ulaza. Ostajem sjediti slušajući završetak Bocellijeve "Mille Lune Mille Onde"  kojom se “drogiram" zadnjih dana. Udah izdah. Moram izać iz auta. Ali ja bi radije ostala još malo sjediti u MIRU. Osjećam se kao pas kad ga vodiš veterinaru. Neće izaći iz auta, pa neće. Ili dijete pred ispit iz fizike kad zvono zazvoni, a mase, akceleracije i gibanja tijela mu se smiješe s bijelog listića pored kojeg je samo kemijska.  Naposljetku izlazim iz auta s čvrstom odlukom da će danas sve biti drugačije. ON će poštovati dogovorena pravila ponašanja, a JA ću biti DOSLJEDNA I ČVRSTA.Konačno ulazim u DJEČJI VRTIĆ gdje me čeka moj divni DEČKO kojem se lice ozari, a iz grla otpusti glasno MAMAAAA svaki put kad me vidi.  Trči mi u zagrljaj s druge strane so..
Hepi brzdej tu ju, stavi prst u struju

 Ni najmanje mi nije stresno uvjeravam samu sebe,  dok na stol nosim prekrasnu tortu, pjevam sretan rođendan i pokušavam skupiti sve klince oko torte za tradicionalno fotkanje. Sjetim se one dječje zezalice hepi brzdej to ju, stavi prst u strujuuuu – smijem se sama sebi jer prilično dobro opisuje moje stanje ;)

Hijena u štiklama vs miss Piggy u tenisicama

"Nemam kaj za obuć!" Priznaj da to radiš i ne srami se. Nisi jedina i nisi kriva! To je univerzalni problem svake žene, a korijen problema seže u doba Adama i Eve kada je Eva imala samo smokvin list. Zbog toga je Adamu kvocala do iznemoglosti pa joj je, u suradnji sa zmijom, zatvorio usta jabukom. Zato je Eva puno kasnije, za osvetu, napravila od zmije torbicu. ;)

Gucio kampanja u domovima zdravlja
 U rujnu ove godine Gucio brand predstavili smo na pedijatrijama domova zdravlja Zagreba, Splita, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Šibenika, Zadra i Samobora. Cilj kampanje je podići razinu svijesti o važnosti utjecaja cipela na razvoj dječjeg stopala, a onda šire na kralježnicu i držanje tijela te  posljedično cjelokupno zdravlje djeteta. ..
Eau de Poriluk i prisilno slijetanje

 Dakle, sjediš u trenirci zaflekanoj jasno, masne kose i na obrazima osjećaš težinu podočnjaka. Tvoj jedini parfem već dulje je vrijeme Eau de dinstani poriluk. Sat pokazuje 6:13, tvoj najmiliji Cendravac cendra, a ti vapiš za šalicom kave i 5 min mira da je popiješ. Klišej? Ne! Gola istina! Kad smo kod golotinje rado bi se istuširala bez publike koja u kadu ubacuje tvoj kist za rumenilo i autiće na baterije....

Plavi ured o nama
 https://plaviured.hr/happy-tree-proizvodi-s-dodatkom-paznje/..
Prikazano 1 do 10 od 14 (2 stranica)